Jom Cantik!

Rahsia Personaliti Diri - Cara Memilih Menu


Ini adalah ujian personaliti diri.
Pilih jawapan anda mengikut naluri.
Tidak ada jawapan yang benar atau salah.

Bayangkan diri anda bersama seorang rakan di kedai kopi. Rakan anda baru saja memilih cappuccino, yang anda fikirkan ingin pilih. Jadi apa yang akan anda lakukan sekarang?


A) "Aku sama."
B) "Aku juga."
C) "Buatlah dua."
D) "Aku mahu teh ais."
(Atau yang minuman lain yang berbeza sama sekali .)
E) "Cappuccino."

Pilih jawapan anda, kemudian turun ke bawah untuk setiap pernyataan dan pengertian"Aku sama."
Anda adalah orang yang mudah. Anda jarang menolak kawan-kawan anda ketika
mereka datang kepada anda untuk meminta bantuan. Kadang-kadang, anda mungkin lebih bijaksana untuk mengatakan "TIDAK". Hal ini dapat menyelamatkan anda daripada masalah yang tidak perlu.

"Aku juga."
Anda adalah orang yang ragu-ragu. Dan alasannya mungkin kerana anda berfikir lebih daripada yang lain! Kadang-kadang anda perlu pergi untuk itu, kalau tidak, anda mungkin mendapati diri anda kehilangan banyak kesempatan yang pada akhirnya akan membawa anda menuju kejayaan.

"Buatlah dua."
Anda mempunyai kemahuan yang kuat. Anda ingin mengendalikan orang lain. Meskipun
anda tidak menunjukkan hal ini, anda mempunyai keinginan tersembunyi untuk menjadi lebih baik daripada semua orang yang mengelilingi anda.

"Aku mahu teh ais."
(Atau minuman lain yang sama sekali berbeza.)
Anda sangat kompetitif dan tidak takut untuk mempersembahkannya. Anda tidak puas dengan kedudukan kedua. Namun, anda harus berhati-hati engan tindakan anda, seperti orang lain mungkin merasa tidak selesa kerana anda sifat keras kepala untuk menang di semua perkara.

"Cappuccino."
Keras kepala adalah kata terbaik untuk menggambarkan anda. Anda tidak akan menyerah pada apa sekali pikiran anda ditetapkan. Anda hidup dengan peraturan anda sendiri, dan mengutuk yang lain darinya. Tetapi untuk banyak orang, anda hanya keras kepala
yang masih dalam pertimbangan kepada orang lain.


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails